Kies je voor een reclamebureau of een marketingbureau ?

Iedereen weet waar je terechtkan voor een lekker broodje, voor verzekeringen of wie je moet bellen als je problemen hebt met je verwarming. In de wereld van marketing en communicatie geldt net hetzelfde, voor elke uitdaging een oplossing. Alleen is het niet echt duidelijk wie wat doet.

Een korte verduidelijking:
marketingbureau of reclamebureau

Een marketingplan is interessant voor de ondernemer die op zoek is naar iemand die meedenkt vanuit de fundamenten van de organisatie. Op welke markten moet je je begeven en hoe kan je alle marketingtools ten volle benutten. Deze marketingbureaus helpen vaak ook bij de coördinatie van het marketingplan en de communicatiecampagnes. Ze doen beroep op externe gespecialiseerde bedrijven die zorgen voor de uitvoering. Zo heb je als ondernemer 1 aanspreekpunt voor alle marketing- en communicatieactiviteiten.

Wens je als ondernemer je product of dienst te promoten via reclame, dan ben je bij een reclamebureau aan het juiste adres. Een reclamebureau vertaalt je verhaal in een duidelijke reclameboodschap over de verschillende mediakanalen heen: advertenties, radiospots, TV-reclame, …

Ben je op zoek naar een nieuw logo, een vernieuwde huisstijl of wens je een brochure te laten maken, dan kan je terecht bij een grafisch ontwerper. Ze geven je het nodige advies over kleuren, beeldmateriaal en materiaalkeuze van drukwerk. Je kan er rekenen op een kwalitatief creatief ontwerp.

‘Niet online = onbestaand’. Zo denkt de nieuwe generatie erover. Het belang van een goede website begint langzaam door te sijpelen in het bedrijfsleven. Laat je niet vangen door alle toeters en bellen, maar denk eerst na wat je met je website wenst te bereiken. Dan pas kan je zoektocht naar de juiste webmaster starten.

Facebook or not to facebook! Een vraag waar veel ondernemers mee worstelen… Social media is een vak appart geworden. Laat je bijstaan door een professional.

Alle bovenstaande activiteiten zijn complementair en hebben elk hun toegevoegde waarde. Op zoek naar de nodige marketingsupport? Marketingbureau Vinddevis helpt KMO’s met het opstellen van een marketingplan en biedt de nodige ondersteuning voor de uitvoering ervan. Weet je niet waar je terechtkan met je vraag? We helpen je graag verder.