Strategisch marketingadvies

Waarvoor staat je onderneming en waar wil je naartoe? Wat zijn je sterke punten en welke punten belemmeren je om je doelen te bereiken? Wat willen de klanten? Dit zijn een aantal inzichten die essentieel zijn om een marketingstrategie te formuleren. Deze stap is een ‘must’ om optimale resultaten te boeken.

Het lijkt heel eenvoudig, maar vaak is er een sparring-partner nodig met een frisse blik. Via verschillende analyses en marketingtools bekijken we hoe we kunnen inspelen op de behoeften van de klant.

De markt evolueert snel, daarom is een jaarlijkse bijsturing zeker aan te bevelen. Het is belangrijk dat je als ondernemer de trends en behoeftewijzigingen detecteert zodat je hierop kan inspelen en niet achter het net gaat vissen.

Het marketingplan omvat een gericht actieplan met tactische zetten die nodig zijn om de doelen te realiseren. Denk hierbij bijvoorbeeld aan deelname aan events, ontwikkelen van een e-shop, branding… Uiteraard houden we steeds rekening met de financiële mogelijkheden en capaciteiten van de onderneming.

Een plan… en dan? Vinddevis helpt je bij de uitvoering van het plan. Een helpende hand als vast aanspreekpunt voor de communicatie-implementatie, een heldere kijk bij tussentijdse evaluatie, een duwtje in de rug en motivator.


LEGO® SERIOUS PLAY®

Vinddevis zet LEGO® SERIOUS PLAY® in voor strategie- en visieontwikkeling. De kracht van LEGO® SERIOUS PLAY® is dat iedereen met behulp van de LEGO-steentjes in staat is om zijn kennis en mening in te brengen in een overleg. Het is niet alleen een speelse, maar ook een bewezen en zeer effectieve methode!

LEGO® SERIOUS PLAY® is een methode voor ondernemers die ervan overtuigd zijn dat je in een steeds veranderende wereld soms moet durven de dingen op een andere manier aanpakken.


Erkend Dienstverlener KMO Portefeuille

Vinddevis is erkend dienstverlener voor de KMO Portefeuille. Dit betekent voor jou als ondernemer een financiële ruggensteun! 40% wordt gesubsidieerd door de Vlaamse Overheid.

Het uitwerken van het strategisch marketingplan gebeurt aan de hand van een 3 of 4-tal sessies (naargelang de grootte van de onderneming). Via beproefde analyses zetten we de resultaten om in een concrete acties.

 


Interesse? Contacteer ons voor een vrijblijvende kennismaking op 0494 24 74 60